Visie speelpleinwerking

Wirrel Warrel is een gemeentelijke speelpleinwerking en behoort tot het jeugdwerk. Dit wil zeggen dat het speelplein georganiseerd wordt voor en door jongeren. De speelpleinwerking wil alle kinderen een plezante vakantie bezorgen. 

De speelpleinploeg zorgt hiervoor. De ploeg bestaat uit een hoofdanimator, (hulp)animatoren en de jeugdconsulent. De (hulp)animatoren spelen dagelijks samen met de kinderen. Zij zorgen voor een afwisselend aanbod. De hoofdanimator zorgt dat de speelpleinweek vlot verloopt. Hij gebruikt ook zijn ervaring om de (hulp)animatoren te ondersteunen. Bij vragen kunnen ouders hem aanspreken. Tot slot zorgt de jeugdconsulent voor de praktische voorbereidingen van het speelplein en begeleidt en coacht hij de animatoren. Ook hier kunnen ouders terecht met hun vragen. 

Wirrel Warrel zorgt ervoor dat kinderen een leuke vakantie hebben en volop kunnen spelen. Heel wat ouders gebruiken het speelplein daarnaast ook als opvang. Daar houden we graag rekening mee. Daarom bieden we voor- en naopvang aan. Let wel op: het opvangen van kinderen is niet onze belangrijkste taak. Kinderen komen vooral voor een fijne invulling van hun vrije tijd. Daarom mag je ze enkel brengen en ophalen tijdens de opvanguren en niet wanneer de activiteiten bezig zijn.