Vernieuwd wandelnetwerk Kempens Landgoed

Extra kilometers, suggestielussen en een handige overzichtskaart met veel toeristische aanraders: het vernieuwde wandelnetwerk Kempens Landgoed serveert nog meer stapplezier.

Uitgebreider én aantrekkelijker: wandelnetwerk Kempens Landgoed en de bijbehorende kaart kregen een update. De laatste uitgave van de kaart dateert alweer van 2018. Vier jaar later was het tijd voor een herdruk en die is er nu. De kaart ziet er anders uit dan haar voorgangers. Met de nieuwe look hopen Toerisme Provincie Antwerpen en de partnergemeenten de wandelaars nog meer aan te spreken. Nog belangrijker voor de wandelliefhebbers is dat bij iedere herdruk het netwerk wordt verbeterd. 

In het kort
  • 466 km wandelroutes langs knooppunten
  • in Arendonk, Oud-Turnhout, Ravels en Turnhout
  • topnatuur in voormalige landgoederen, met o.a. Domeinbos Hoge Vijvers, Landschap De Liereman, Gewestbos Ravels en Turnhouts Vennengebied
Nieuw
  • 38 km extra trajecten
  • nieuwe verbindingen in o.a. centrum Turnhout, Poppel, tussen Ravels en Arendonk en vlottere aansluiting met wandelnetwerk in Nederland
  • 5 suggestielussen: ‘Molenheide in Ravels’ (6,9 km), ‘Landschap vol contrast in Oud-Turnhout’ (10,5 km), ‘Hoge Vijvers en Zwartven in Arendonk’ (10,1 km), Ontdekkingstocht in Turnhout (10,6 km) en rolwagenvriendelijk ‘Drempelvrij in Turnhout’ (2,4 km)
  • wandelkaart met overzicht knooppuntennetwerk, startpunten, suggestielussen en toeristische aanraders.

Suggestielus Ravels (kaartje onderaan)

100% zen-gevoel gegarandeerd tijdens deze wandeling in Poppel vlakbij de Nederlandse grens. Je doorkruist het gemeentebos Molenheide. Ooit een heidegebied met duinen, vandaag een uitgestrekt naaldbos met loodrechte dreven en enkele akkers. Na een idyllische passage langs de Poppelse Beemd, aan de oevers van de kronkelende Aa, stoot je op de historische Rovertkapel. Volgens de legende werd hier in 1735 de buit van een roofpartij in de kerk van Poppel ongeschonden teruggevonden.

Tip: Bivakkeren midden in het bos? Dat kan: sla je tentje op in de bivakzone Molenheide nabij de Rovertkapel.

Knooppunten 

97-84-96-11-12-10-7-85-84-97

Afstand

6,9 km

Andere suggestielussen

Check Kempen.be voor details en kaartjes suggestielussen.

Opvallende wijziging

Er is een nieuwe verbinding in het noordelijk deel van domeinbos Hoge Vijvers en Gewestbos Ravels, op de grens met Nederland en Arendonk tot de aansluiting in Ravels. Daar loopt voortaan een avontuurlijk kronkelend pad, vaak letterlijk tegen de grens. Deze grensroute loodst je van knooppunt 95 in Ravels naar knooppunt 90 in Arendonk, ruim 3 km verderop. Ongeveer halverwege werd het nieuwe knooppunt 98 gerealiseerd, dat de mogelijkheid biedt om af te buigen op het Nederlands netwerk richting natuurgebied Zwartven.

Bestel de wandelkaart

De gedetailleerde overzichtskaart kost 8 euro.
Je koopt ze in het toeristisch infokantoor of aan de balie in het gemeentehuis of je bestelt ze online.

Gepubliceerd op maandag 4 apr 2022 om 07:00