Vakantieopvang Mekanders

Tijd om te rusten, te spelen, te ravotten, een uitstapje te maken, gewoon fijn thuis te zijn... Maar wat duurt de vakantie soms lang! Natuurlijk worden er kampen georganiseerd, is er een speelpleinwerking of kun je beroep doen op een babysitdienst. Maar wat als je kind een mentale beperking heeft en bijzondere zorgen en begeleiding nodig heeft?

In Retie en Merksplas organiseert Mekanders van 22 juli tot en met 9 augustus 2024 vakantieopvang, speciaal voor kinderen en jongeren met een mentale beperking van 3 tot 21 jaar. De opvang is open van maandag tot vrijdag van 8.30u tot 16.30u. Per dag kunnen er 15 kinderen deelnemen.

Het aanbod van activiteiten wordt afgestemd op de diversiteit van de kinderen die die dag aanwezig zijn. Een greep uit het aanbod: samen spelen, knutselen, koken, snoezelen, waterspelen, sport, wandelen, een uitstap... Kortom: spannende en leuke activiteiten,  volledig afgestemd op de noden van elk kind.

Procedure

Inschrijven voor de vakantieopvang kan tot en met 15 juni 2024. 

Kostprijs

Per opvangdag betaal je 12,68 euro. Onder Rechtstreeks Toegankelijke Hulp (RTH) is er een korting van 50% en betaal je slechts 6,34 euro per dag.

Voor wie

Vakantieopvang Mekanders is bedoeld voor kinderen en jongeren uit volgende gemeentes: Arendonk, Dessel, Ravels, Retie, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Rijkevorsel, Schilde, Hoogstraten en Vosselaar