Urbanus - Bis, Bis, Bis!

Woensdag 10 mei 2023 om 20.00 uur

Stand-upcomedy

Koop ticketsof Koop een abonnement

Zoals praktisch al mijn collega’s zat ik door Sint Corona al twee jaar opgesloten achter de theatergordijnen. Ik kon die gedwongen isolatie gelukkig zinvol verspillen door mijn autobiografie te schrijven, maar de drang om de mensen live te laten lachten zat toch serieus onder mijn hart te drukken. Nu eindelijk ook mijn publiek weer buiten mag, hoor ik hen BIS BIS BIS! roepen van in de zaal en vliegen de gordijnen vanzelf open.

Ik wil mijn fans uiteraard verrassen met een kersverse show en heb zes nieuwe nummers geschreven. Ik zal ook een zestal van mijn grootste hits brengen. Als humorist wil ik de mensen vooral nieuwe verhalen vertellen, maar deze keer zal ik ook de fans, die me graag wat bekende meezingers horen zingen, tevredenstellen. Na een carrière van vijftig jaar beginnen sowieso al wat peesjes tegen te wringen in mijn kop en gewrichten, maar ik blijf wie ik ben en zal dus weer als Urbanus met volle enthousiasme op de planken verschijnen.

Urbanus zette zijn eerste stappen op het podium in 1973. De rest is geschiedenis. Muziek, theatershows, televisiewerk, films, strips, je kan het zo gek niet bedenken of Urbanus heeft het gedaan. Samen met regisseur Stijn Coninx maakte hij in 1987 de film Hector. Het werd het grootste kassucces dat de Belgische filmgeschiedenis tot dan toe gekend had. En Koko Flanel (de tweede film van en met Urbanus) deed het nog beter.

Op televisie scoorde Urbanus in 1990 met het spelprogramma Wie Ben Ik? (VTM). In januari 1995 was zijn 12-delige tv-reeks Genoeg Gelachen, Nu Humor in Vlaanderen goed voor een constante aanwezigheid in de top 5 van de kijkcijfers.

Met het nummer Poesje Stoei had hij, na tien jaar muzikale stilte, meteen weer een nummer 1-hit te pakken. Eind jaren 1990 zocht Urbanus een beetje de luwte op in zijn geliefde Tollembeek, in het Pajottenland. Zijn tijd gaat naar zijn grootste liefde: de strips.

Maar het bloed kruipt al snel weer waar het niet gaan kan en dus kwam Vlaanderens bekendste komiek weer bovendrijven. In 2011 stond hij maar liefst 4 keer in het Antwerpse Sportpaleis bij zijn Urbanus Zelf!. Dat zowel Vlaanderen als Nederland nog steeds in de ban van Urbanus zijn bewijst de tournee die volgt in 2012-2013 in Vlaanderen en 2013-2014 in Nederland. Meer dan 100 uitverkochte zalen! En nog steeds is hij niet uitgezongen dat zal je bij ons kunnen zien.

Ticketprijzen:

  • normaal: € 35,00    
  • abonnee/groepen: € 30,00
  • student/-20: € 30,00
  • kansentarief UiTPAS: € 7,00

Koop ticketsof Koop een abonnement

Praktisch

  • locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • organisator: De Wouwer
  • meer info: urbanus.be

Video