Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski, Jan De Smet ... - Smartschade

Zaterdag 24 september 2022 om 20.00 uur

Concert

Koop tickets of Koop een abonnement

We nemen een diepe duik in de schaamteloze onderbuik van het Nederlandstalige lied: smachtelijke smartliederen en liederlijke levenslessen, precieuze parels en slempige slapstick … Smartschade wordt nog niet juist beschreven, maar wordt al wel gespeeld door een even waanzinnig als wonderlijk sextet.

Met gedeelde smart werden reeds prachtige verdoken liedjes blootgelegd. Deze voorstelling verwarmde kille theaterzalen en veroorzaakte hier en daar een hoge bloeddruk of liet menig hart sneller slaan … SMARTSCHADE gaat nog iets verder en graaft nog dieper in de schatkist.

De bezetting is ronduit indrukwekkend. Het sextet bestaat uit Lien Van de Kelder, Mauro Pawlowski, Jan De Smet, Wouter Berlaen, Ad Cominotto en Stoy Stoffelen.

Allemaal mensen die hun sporen in de media en de muziek al hebben verdiend. Een kleine bloemlezing: Lien ken je van Wittekerke, Flikken, Thuis … Mauro speelde bij Evil Superstars, dEUS, Maurits Pauwels … Jan De Smet heeft meegewerkt aan De Nieuwe Snaar, De Laatste Show, Behoud De Begeerte … Wouter Berlaen maakte muziek voor Alien Bitesize, Lenny & De Wespen, Berlaen … Ad Cominotto was muzikant voor Arno, Mama’s Jasje, Laïs … en Stoy Stoffelen drumde bij Raymond Van Het Groenewoud, Urbanus, Jan De Wilde …

In de gelederen vinden we dus enkel adepten van het betere lied, dat ze dan ook alle eer zullen aandoen met smachtende vocalen en vingervlugge riedels.

Ticketprijzen

  • normaal: € 25,00
  • abonnee/groepen: € 21,50
  • student/-20: € 12,50
  • kansentarief UiTPAS: € 5,00

Koop tickets of Koop een abonnement

Praktisch

  • locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • organisator: De Wouwer

Video