Sandwichgeneratie - Erna Claes

Dinsdag 19 november 2024 om 19.30 uur 

Lezing

Koop tickets 

Behoor jij tot de sandwichgeneratie? Heb jij kinderen die nog rekenen op jouw hulp, kleinkinderen waarop je past? Ben je naast mantelzorger ook (schoon)ouders, buren, vrienden... die meer en meer beroep doen op jou? Voel jij je regelmatig geklemd tussen allerlei verwachtingen en noden die vanuit die omgeving op je afkomen? Na een tijd voel je je crisismanager, oppas, klusjesman en verlies je jezelf maar ook de relatie met de ander uit het oog. 

Hoe kan je omgaan met deze verschillende rollen en de bijbehorende verwachtingen, tegenstrijdige gevoelens, je eigen behoeften... Hoe kan je daarin bewust keuzes gaan maken? Tijdens deze infosessie kijken we hoe je de balans kan bewaken tussen zorgen voor anderen (mantelzorg) en zorgen voor jezelf. 

Erna Claes is doctor in de psychologie en medezaakvoerder van Fenrir Consult. Zij is gespecialiseerd in de gezondheidspsychologie en de cognitieve gedragswetenschappen. Ze combineert haar wetenschappelijke achtergrond met meer dan 20 jaar praktijkervaring in diverse sectoren en voor diverse doelgroepen. 

Ticketprijzen:

  • normaal: € 5,00
  • kansentarief UiTPAS: € 1,00

Koop tickets 

Praktisch

  • Locatie: Bibliotheek Ravels, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • Organisator: De Wouwer i.s.m. Bibliotheek Ravels en Avansa kempen
  • Meer info: ernaclaes.be