Jeugdfilm: Picknick met Taart

Dinsdag 29 oktober om 13.15 uur 

Ciné De Wouwer voor kinderen vanaf 3 jaar

Koop tickets

We brengen de mooiste kinderboeken naar het grote scherm met Picknick met Taart en drie andere verhalen voor kinderen vanaf 5 jaar.

In De fantastische vliegwedstrijd nemen tien teams het tegen elkaar op in de Vliegwedstrijd voor Vogels. Maar tijdens de race komen de deelnemers één voor één in de problemen. Wat is er aan de hand? En kunnen ze de race nog redden? De fantastische vliegwedstrijd van Tjibbe Veldkamp en Sebastiaan Van Doninck voelt aan als een echte wedstrijd en ook op het scherm waan je je in een spannende race. 

Vos & Haas - Draak gaat over een goedgehumeurde Vos en een vriendelijke Haas die allerlei gekke avonturen meemaken. Deze keer is Vos in de ban van ridderverhalen en besluit hij een draak te verslaan om indruk te maken op Haas. De humoristische verhalen in de boeken van Vos & Haas bestaan dit jaar 25 jaar. Het eerste boek van Vos en Haas won destijds meteen zes prijzen, waaronder de Jonge Gouden Uil. 

Wat zit er in die kist? vertelt het verhaal over een piloot, een kapitein, een machinist, een chauffeur, een postbode, een meisje... en een gigantische doos. Wat zit er in de doos, de reusachtige doos die de piloot heeft meegenomen uit een land, ver, ver weg? Waarschijnlijk een olifant, denkt de kapitein en heel voorzichtig laadt hij de doos op zijn schip. Het schip hobbelt en wiebelt op volle zee. Een sterke windvlaag breekt de wanden van de kist krakend open. En wat zit er in de doos? Nog een doos! Wat zit er in die kist? is een verfilming van het gelijknamige boek van illustrator Pieter Gaudesaboos.

In Picknick met Taart bakt mevrouw Hond twee verrukkelijke taarten voor de picknick in het dorp. Opeens zijn de taarten spoorloos verdwenen. Wie heeft ze gestolen? En vindt het dierengezelschap de taarten wel terug? Het beeldenboek Picknick met Taart van Thé Tjong-Khing is al bijna twee decennia een klassieker. 

De kinderen kunnen tijdens de pauze een drankje en een versnapering kopen. Tijdens de filmvoorstelling is geen begeleiding voorzien. De film eindigt rond 14.25 uur.

Credits:

  • Cineasten De fantastische vliegwedstrijd: John Croezen
  • Cineasten Vos & Haas - Draak: Mascha Halberstad, Tom Van Gestel
  • Wat zit er in de kist?: Bram Algoed
  • Picknick met taart: Mascha Halberstad, Tom Van Gestel, Mercedes Marro

Ticketprijzen:

  • normaal: € 5,00 
  • kansentarief UiTPAS: € 1,00

Koop tickets

Praktisch

  • Locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • Organisator: De Wouwer

Video