Paard en ruiter

PAARD & RUITER

Het voordeel van de Ruiter- en mennetwerk is dat je kan paardrijden langs knooppunten.

De ruiterpaden kruisen elkaar bij knooppunten, die elk een nummer hebben. Met behulp van de online kaart stippelt je zelf je tocht uit.

Ruiter- en mennetwerk Taxandria

​Bestemmingen: Het netwerk verbindt 190 kilometer ruiterpaden in Baarle, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Turnhout

​Door het landelijke karakter en het fraaie groen nodigt de grensstreek tussen de Antwerpse Kempen en Nederland uit tot paardrijden en mennen.

Het ruiter- en mennetwerk Taxandria verbindt 190 kilometer aantrekkelijke ruiterpaden in Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Turnhout in België en Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek en Reusel-De Mierden in Nederland. Je flirt bijgevolg voortdurend met de grens. In het oosten sluit het netwerk naadloos aan bij dat van Kempen en Peel (NL).

Goed uitgeruste manèges, ruitervriendelijke logeeradressen en horecazaken met een hart voor paarden maken van de Antwerpse Kempen bovendien een prima bestemming voor een ruitervakantie!

​De routekaart is voorlopig niet meer verkrijgbaar, maar je kan je ruiter- en menroute online uitstippelen op de website van Sport Vlaanderen.


Stippel hier je route uit.
Overzicht van routes in Vlaanderen.

Respecteer de andere gebruikers van onze bossen en ga respectvol met elkaar om.
Laat weten dat je er aan komt, als de andere je niet gezien of gehoord heeft.
Matig je snelheid