Overzet de Liereman - Gewestbossen Ravels

Omschrijving

Vanaf de eerste zondag van mei tot de laatste zondag van september kan je als fietser of wandelaar het kanaal weer oversteken met de charmante overzet. Deze is niet gemotoriseerd, dus een stille pont zoals het hoort in een stiltegebied.

De natuurgebieden -De Liereman en Gewestbos Ravels- aan weerszijden van het kanaal worden met elkaar verbonden en toegankelijker gemaakt.

De overzet wordt bestuurd door mensen uit de sociale tewerkstelling én door jobstudenten. Tijdens de zomermaanden verzorgt Burcht Hertog Jan gedurende twee maanden (op zaterdag en zondag) een charmante zomerbar met streekproducten waar u kan genieten van een terrasje aan het water.

Praktisch

Waar?

De Laks 8, 2360 Oud-Turnhout (ter hoogte van Burcht Hertog Jan)

Wanneer? 

Mei, juni en september: 

van woensdag tot en met zondag, van 11 tot 18 uur. 

Juli en augustus: 

7 dagen op 7, van 11 tot 18 uur

Suggestieroute

Schipperen tussen Oosthoven en Ravels (Wandelroute)

Lieremanfietsroute (fietsroute)

Meer info

Deze overzet is één van de realisaties binnen het gebiedsprogramma ARO. Arendonk, Ravels en Oud-Turnhout vormen een grote openruimtekamer binnen de Noorderkempen. De provincie Antwerpen en de drie gemeenten slaan de handen in elkaar om deze open ruimte economisch, toeristisch en maatschappelijk te versterken. Een van de pijlers is de landschappen in de regio ontsluiten en waarderen. Dit initiatief kan rekenen op de financiële steun van Vlaanderen en de provincie Antwerpen uit het Platteland Plus-fonds.