Opening overzet 1 mei

Op zondag 1 mei openen toerisme Oud-Turnhout en toerisme Ravels het nieuwe overzetseizoen met een streekproductenmarkt (verkoop, proevertjes en infostands) en randanimatie voor jong en oud.

Je zal er kunnen proeven van streekwijnen, -bieren en -sapjes, zoetigheden en hartige hapjes. Of steek je licht eens op bij de plaatselijke imkervereniging of ‘De Fietsman’. Sluit aan bij de gegidste wandeling of verras je kinderen met een tochtje op een vikingboot of een workshop houtbranden!

PROGRAMMA

13 tot 17u: streekproductenmarkt met randanimatie
13.30u: vertrek gegidste wandeling Natuurpunt*
14, 15 en 16.00u: Vaar mee met een vikingschip* (onder voorbehoud dat het schip tijdig vaarklaar is)

Doorlopend: Muzikale omlijsting, fietstochten, kinderanimatie


*aantal deelnemers beperkt, inschrijven verplicht (binnenkort) via www.toerismeoud-turnhout.be/overzet

 

KIOSK AAN DE OVERZET

Vlak bij de overzet staat een mooie kiosk. De inrichting is eenvoudig maar stijlvol, de voorzieningen basic (elektriciteit, verlichting en stromend water) en de omgeving ronduit prachtig.
Van mei tot september kan de kiosk gehuurd worden om je onderneming, vereniging en/of (lokaal) product in de kijker te zetten bij de honderden mensen die er per week passeren.
Interesse? Neem dan contact op via toerisme@oud-turnhout.be

OVERZET | PRAKTISCH

  • ter hoogte van De Laks 8 in Oud-Turnhout
  • open van zondag 1 mei tot zondag 25 september
  • in mei, juni en september: open van wo tot en met zo, telkens van 11 tot 18 uur
  • in juli en augustus: 7 dagen op 7 open, van 11 tot 18 uur

OVERZET | OPENING 1 MEI

  • ter hoogte van De Laks 8 in Oud-Turnhout:  13 tot 17 uur

In de zomer van 2018 opende de overzet over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. Deze toeristische trekpleister verbindt de natuurgebieden tussen Oud-Turnhout en Ravels. Er werd beslist om het oorspronkelijke pont met ketting te gebruiken. De positieve reacties van de bezoekers bevestigden deze keuze voor een snel vaartuig in die omgeving. De overzet wordt letterlijk getrokken door jobstudenten en mensen uit een sociaal tewerkstellingsproject. Vorige zomer maakten maar liefst bijna 12000 bezoekers gebruik van de charmante overzet (op 5 maanden tijd)!

Gepubliceerd op vrijdag 8 apr 2022 om 13:54