Nora van der Hout - Kleurrijke fantasie in drukvorm

Zaterdag 3 februari tot en met zondag 31 maart 2024

Expo

Nora van der Hout (°29 juli 1952, Rotterdam) is van kinds af aan creatief, leergierig en onderzoekend. Ze groeit op in de Randstad, maar woont intussen al vele jaren in Ravels (Weelde).

De kunstenares laat zich inspireren door wat zij in haar directe omgeving tegenkomt. Haar liefde voor de natuur (bomen, planten, dieren) komt steeds terug in haar werk. Ze combineert dit regelmatig met actuele maatschappelijke thema’s. Zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van de wolf in Belgie en Nederland: is hun toename wel of niet een bedreiging voor de natuur en/of de mens? Dit leidt meestal tot fraaie kunstwerken, vaak realistisch en soms abstract.

Nora maakt haar kunstwerken op veel verschillende manieren. Ze heeft zich in de loop van haar leven verschillende creatieve technieken eigen gemaakt: schilderen, weven, keramiek en installaties maken. Het combineren van deze technieken leidt tot verrassende resultaten. De kunstenares is in 2023 begonnen met de opleiding Mixed Media aan de kunstacademie in Arendonk. Aansluitend doet ze de opleiding Grafiek. Zij heeft zich de basistechnieken van de grafische kunst eigen gemaakt: hoogdruk, diepdruk en vlakdruk.

Gratis toegang 

Openingsuren: 

  • dagelijks (behalve donderdag) van 14.00 tot 18.00 uur

Praktisch

  • locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • organisator: De Wouwer i.s.m. Nora van der Hout