Bewegen op verwijzing

Een Bewegen Op Verwijzing-coach zorgt voor professionele begeleiding en een beweegplan op maat. De coach motiveert, ondersteunt en helpt waar nodig.

Daarna is het aan jou om te gaan bewegen. En dat kan soms simpel zijn: door al fietsend naar het werk te gaan, bijvoorbeeld. Of door een wekelijkse wandeling te maken met familie of vrienden. De Bewegen Op Verwijzing-coach weet ook welke activiteiten en sporten door onze gemeente en verenigingen aangeboden wordt.

Meer willen bewegen is één ding, het ook effectief doén een ander. Soms is een klein duwtje in de rug nodig om in actie te schieten. Bewegen Op Verwijzing helpt mensen op weg naar een actieve(re) levensstijl. Het project is bedoeld voor iedereen die zelf moeilijk in beweging komt én blijft.

Wie beroep wil doen op een beweegcoach, heeft een verwijsbrief nodig. In eerste instantie wordt die gegeven door de huisarts. Maar je kan ook voor terecht bij andere hulpverleners. Het gaat over podologen, ergo- en kinesitherapeuten, maatschappelijk en sociaal werkers, apothekers, diëtisten, psychologen, verpleegkundigen, vroedkundigen en arts-specialisten. Vraag een doorverwijzing aan je hulpverlener en start vandaag nog!

Gepubliceerd op vrijdag 29 mrt 2024 om 09:29