Opening toeristisch seizoen 2023

Provincie Antwerpen opent op 1 en 2 april 2023 het nieuwe toeristische seizoen en ook Ravels sluit aan met een feestelijk programma op zondag 2 april 2023.

Tegelijkertijd verschijnt de nieuwe uitvouwbare folder van VVV Toerisme Ravels vzw met heel veel informatie over het toeristische aanbod binnen de vijf dorpskernen van gemeente Ravels.

De nieuwe folder past gemakkelijk in broek- of jaszak. Covertje en papier zijn voorzien van een waterafstotende coating zodat het bij gebruik buiten de eerste regendruppels kan weerstaan. Aan één zijde vind je een plattegrond ter oriëntatie, aan de andere zijde een beknopte beschrijving van de vijf dorpskernen plus informatie die toeristen in de regel nodig hebben om een fijn verblijf te garanderen.

De nieuwe folder is tijdens de opening van het toeristische seizoen verkrijgbaar in de stand van VVV Toerisme Ravels vzw. Die staat op 2 april 2023 in het Brandweerdepot dat op dezelfde dag voor bezoekers de deuren opent. De toegang is gratis. Het Brandweerdepot biedt 5000 vierkante meter aan brandweerwagens en –materieel. Ook aanwezig is Wijnmakerij Valclegge.

Op dezelfde dag is de molen Arbeid Adelt in Weelde te bezichtigen. De rosmolen, die door twee paarden wordt voortgetrokken, is op 2 april in werking.

Last but not least: Heemkunde- en Erfgoedvereniging Nicolaus Poppelius zal eveneens deelnemen aan de opening van het nieuwe toeristische seizoen.

Op beide locaties zijn consumpties verkrijgbaar. Het Brandweerdepot heeft een binnenterras, vlakbij staat ijskar van Aarle IJs. Ook de molen biedt de mogelijkheid bij slecht weer binnen een drankje te bestellen.

Datum: 2 april 2023

Locaties: 

  •  Brandweerdepot (Weelde Depot, Geeneinde 54-hal 7) - Openingstijden: 10.00-17.00 uur
     
  • Molen Arbeid Adelt (Torenstraat 19, 2381 Ravels) - Openingstijden: 08.00-13.00 uur

Gepubliceerd op woensdag 15 mrt 2023 om 08:47

Thema's