Monique Oosterbos - Zeven zussen

Zaterdag 2 november tot en met zondag 29 december 2024

Expo

Monique Oosterbos is een veelzijdige beeldende kunstenares uit Breda. Ze voelt zich vrij om ieder medium te ontdekken en maakt met diverse materialen ge├źnsceneerde foto's, beelden en schilderijen. Monique ziet iedere dag als een nieuwe uitdaging. Ze zegt te kijken naar de wereld om zich heen en benadrukt daarbij het verschil tussen kijken en zien. De kunstenares gaat vandaaruit op reis in haar eigen fantasie en ontplooit zo haar creativiteit.

Je kan bij ons zeven schilderijen bewonderen die geïnspireerd zijn op de zeven zussen. Het zijn portretten verstopt in een gelaagde abstracte schilderstijl zodat ieder schilderij zijn eigen karakter krijgt.

Monique is in 1985 afgestudeerd aan kunstacademie St. Joost School of Art & Design (Breda). Ze volgde er de richting plastische vormgeving. Ze specialiseerde zich daarna via een postacademische opleiding in de Rijksakademie van Beeldende Kunsten (Amsterdam). 

De kunstenaar verbleef na haar opleiding drie jaar in Zwitserland om les te geven in beeldende vakken. Na wat omzwervingen belandde ze in de natuur in Meerle waar ze zich weer 100% als beeldend kunstenaar kon manifesteren. 

Ze geeft momenteel les in School voor de Kunsten (Roosendaal) en in Kunstlokaal Breda, een creatief centrum voor jong en oud. 

Gratis toegang 

Openingsuren: 

  • dagelijks (behalve donderdag) van 14.00 tot 18.00 uur

Praktisch

  • locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • organisator: De Wouwer i.s.m. Monique Oosterbos