Maak je eigen minibiosfeer

Dinsdag 1 oktober 2024 om 19.30 uur 

Workshop

Koop tickets

De biosfeer is het dunne buitenste laagje van de aardbol en het gedeelte van de lucht daarboven waarin zich het leven afspeelt. Binnen de biosfeer bestaat een evenwicht tussen opbouw en verbruik van organische stoffen, de basis van alle leven. Alle organismen hebben een eigen functie bij het handhaven van het biologisch evenwicht. 

In deze workshop maken we een eigen minibiosfeer in een afgesloten fles. Hierdoor creëren we een opzichzelfstaand systeem dat slechts zeer weinig onderhoud nodig heeft. Alleen natuurlijk zonlicht is belangrijk om het stelsel in leven te houden. 

Je kiest zelf de materialen en planten waarmee je werkt, de vorm van het glas en de kleuren die je wenst. Speel met texturen, werk af met mos en ga naar huis met je eigen minibiosfeer. Je krijgt bovendien heel wat verzorgingstips om je minibiosfeer optimaal te onderhouden.

Je moet zelf geen materialen meebrengen. Na de workshop kan je een snoeiset of een sfeerlamp aankopen. 

Spore Nursery ziet de vergroening van jouw (urbane) interieur als doelstelling. Ze bieden alles aan om jouw thuis te vergroenen: kamer-, terras- en vaste planten, bloempotten, vazen en onze zelfgemaakte biosferen. Maar ze bieden ook workshops en persoonlijke huisbezoeken aan. Zo kunnen ze inspelen op jouw specifieke noden. 

Ticketprijzen:

  • Normaal: € 50,00
  • UiTPAS-kansentarief: € 10,00

Koop tickets

Praktisch

  • Tafels en stoelen (vrije zit)
  • Locatie: De Wouwer, 2380 Ravels
  • Organisator: De Wouwer i.s.m. Natuurpunt Ravels