Luk Van Soom - Ondergedompeld

Dinsdag 7 mei 2024 om 19.30 uur 

Lezing

Koop tickets of Schrijf je in als lokale kunstenaar

Luk Van Soom is een Belgisch kunstenaar die zijn roots heeft in Weelde-Station. We vertonen de documentaire Ondergedompeld die Serge Leurs over de kunstenaar maakte. Daarna zal Luk Van Soom vragen beantwoorden. Tenslotte ontmoeten mensen die interesse hebben in een lokaal kunstenaarsplatform elkaar. 

Ondergedompeld is een documentaire die een intieme inkijk geeft in de wereld van Luk Van Soom. Documentairemaker Serge Leurs dompelde zich hiervoor zeven jaar lang onder in het universum van de beeldhouwer. 

Er is nauwelijks een Belg of Nederlander die nog niet oog in oog stond met een sculptuur van Luk Van Soom, zoals Walhalla (Antwerpen), De Man van Atlantis (Brussel), In The Cloud (Brussel), Walking to Magdalena (Oostende), Adam en Eva (Turnhout) en 500kg (Merksplas). 

Na het vertonen van de documentaire Ondergedompeld neemt Luk Van Soom de tijd om vragen te beantwoorden. Mogelijke onderwerpen zijn: de uitdagingen van het kunstenaarschap in een moderne wereld, het doorgeven van vakmanschap, het veilig stellen van oude technieken, blijven vernieuwen als kunstenaar ...

Lokale beeldende kunstenaars die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan een kunstenaarsplatform voor Ravels kunnen onmiddellijk na het vragenrondje een eerste bijeenkomst bijwonen en hieraan richting geven. Een kunstenaarsplatform biedt een mogelijkheid voor kunstenaars in de gemeente Ravels om elkaar te ontmoeten, ideeën te ontwikkelen, projecten uit te denken, het gemeentebestuur te adviseren ...  

Ticketprijzen

  • normaal: € 5,00
  • kansentarief UiTPAS: € 1,00

Koop tickets of Schrijf je in als lokale kunstenaar

Praktisch

  • locatie: De Wouwer
  • organisator: De Wouwer i.s.m. Cultuurdienst Ravels