Knooppuntennetwerk wandelen - Kempens Landgoed

                                                                    

Omschrijving

Dit wandelnetwerk strekt zich uit over de Landgoederen De Schrieken, Gorp en Roovert en de immense landerijen van aristocratische families als Cartier en Emsens, de Gewestbossen van Ravels en het domein de Hoge Vijvers in Arendonk. Wandelnetwerk Kempens Landgoed sluit aan op de wandelknooppunten in Nederland. Ontdek het eenvoudige en verrassende Arendonk en geniet van een actieve wandeling in het groene Ravels.

Sinds februari 2022 geniet het netwerk extra kilometers. Op het vernieuwde kaartje staan suggestielussen en een handige overzichtskaart met veel toeristische aanraders. Het vernieuwde wandelnetwerk Kempens Landgoed serveert nog meer stapplezier.

Bestemmingen

  • Arendonk
  • Oud-Turnhout
  • Ravels
  • Turnhout

Kostprijs

8,00 EUR

te verkrijgen in:

  • het gemeentehuis 
  • het loket van VVV Toerisme Ravels vzw.

De kaart kan ook online besteld worden: koop online

Meer info

Je kan ook zelf online een eigen wandeling uitstippelen.

Suggestielus Ravels (vernieuwd netwerk 2022)

100% zen-gevoel gegarandeerd tijdens deze wandeling in Poppel vlakbij de Nederlandse grens. Je doorkruist het gemeentebos Molenheide. Ooit een heidegebied met duinen, vandaag een uitgestrekt naaldbos met loodrechte dreven en enkele akkers. Na een idyllische passage langs de Poppelse Beemd, aan de oevers van de kronkelende Aa, stoot je op de historische Rovertkapel. Volgens de legende werd hier in 1735 de buit van een roofpartij in de kerk van Poppel ongeschonden teruggevonden.

Tip: Bivakkeren midden in het bos? Dat kan: sla je tentje op in de bivakzone Molenheide nabij de Rovertkapel.

Knooppunten 

97-84-96-11-12-10-7-85-84-97

Afstand

6,9 km