Het criterium

Wat?

Een criterium dat zich richt naar elke loper in de gemeente Ravels.

Elk jaar zijn er 6 Ravelse lopen in onze gemeente. 

De eerste doelstelling van het RLC is de Ravelse joggers belonen die aan minstens 3 van de 6 Ravelse loopwedstrijden hebben deelgenomen. De tweede doelstelling is op zoek gaan naar de beste lopers en loopsters van Ravels.

Deze twee doelstellingen zijn in één klassement gegoten.

Elke Ravelse loper dient, om in aanmerking te komen voor een aandenken, in minstens 3 verschillende wedstrijden te lopen.

Verplicht registreren is niet nodig, maar de mogelijkheid bestaat. Op die manier blijf je op de hoogte van het klassement en de aankomende joggings. 

Coronavirus

Het criterium vindt opnieuw plaats in 2022. 

In 2021 kunnen er onvoldoende joggings in hun gekende vorm kunnen plaatsvinden. Daarom is er besloten te gaan voor de organisatie van een volwaardig loopcriterium in 2022. 

Joggings die wel kunnen plaatsvinden (of alternatieven, zoals bijvoorbeeld een afgepeild parcours) kan je hier nog terugvinden. De sportdienst bekijkt ook of er in het najaar van 2021 eventueel toch nog een afsluitloop kan plaatsvinden. 

Reglement

Elke Ravelse loper dient, om in aanmerking te komen voor een aandenken, in minstens 3 verschillende wedstrijden punten te behalen.

Puntentelling

 • Voor elke wedstrijd waaraan je deelneemt krijg je 1 punt toegekend. Je dient minstens 3 punten te verzamelen in 3 verschillende wedstrijden om in aanmerking te komen voor een aandenken.
 • Er zijn extra punten te verdienen voor de betere lopers en loopsters. Dit volgens de rangschikking van de Ravelse deelnemers in de verschillende afstanden per wedstrijd. 
  • Voor de langste afstand van elke wedstrijd krijgt de eerste Ravelse loper (zowel dames als heren) in het klassement van de wedstrijd 5 extra punten, de 2e 4 extra punten, de 3e 3 extra punten, de 4e 2 extra punten en de 5e in de rangschikking van alle Ravelse deelnemers krijgt nog 1 extra punt.
  • Voor de overige afstanden in dezelfde organisatie krijgt de 1e Ravelse deelnemer in de uitslag 3 punten extra, de 2e 2 punten en de 3e 1 punt extra.
 • Om het juiste aandenken te bepalen dat je hebt verdiend wordt jouw volledige puntenaantal geteld.
 • Voor de eindrangschikking (met waardebonnen voor de beste Ravelse lopers) worden de 4 beste resultaten van elke deelnemer behouden.
  • Als je slechts in 3 wedstrijden punten verzamelt krijg je 0 punten toegekend voor de 4e wedstrijd. Bij gelijkheid van punten wordt de 5e en vervolgens 6e wedstrijd weerhouden.
 • Er is een afzonderlijk klassement voor dames als heren.

Aandenken & prijzen

De prijzen en aandenkens worden geschonken door de Ravelse sportdienst & sportraad en de 6 organisatoren van de joggings.

Prijzen zijn:

 • Waardebonnen van respectievelijk  75 € , 50 € , 25 € , 20 € & 20 €  voor de 5 eersten van het eindklassement zowel dames als heren.
 • Onder alle laureaten, met minstens 3 deelnames , van het RLC wordt een waardebon van € 150 verloot.
 • Alle Ravelse lopers die in minstens 3 Ravelse wedstrijden punten verzameld hebben, komen in aanmerking voor een aandenken. Zoals voorgaande jaren trachten wij dit aandenken te voorzien in de vorm van functionele loopkledij.

Registratie

Je dient jezelf niet expliciet te registreren als deelnemer aan het RLC.  Elke Ravelse loper die voorkomt in de uitslagen van een Ravelse loopwedstrijd, komt in aanmerking voor het klassement. 

Wil je echter op de hoogte blijven van de wedstrijden en uitslagen van het criterium? Vul dan het registratieformulier in.