Grof Geschud - Broeden

woensdag 4 mei 2022 om 20.00 uur 

Cabaret

Koop tickets of Koop een abonnement

Een gate in vliegveld Zaventem, waar een man (De Lander) verwachtingsvol met een bord en een roos zijn grote liefde, of in ieder geval het beeld van zijn grote liefde (De Myrthe), opwachtte na zes weken van haar gescheiden te zijn en toen in een oogopslag zag dat haar afwijzing definitief was. Het nog maar net autonoom geworden hart van de vrouw brak bij het zien van alle pijn van de man en zo bleef zij nog 732 dagen bij hem met scherven in haar borst.

Een koalaknuffel in de schiettent, een relikwie van hun eerste keer samen spelen op de Gentse Feesten. Een stuk pluche met een te uitgebreide backstory. Laurence Backstabber Fitzegerald Johnson. Een realistisch relaas van een relatie die op de klippen loopt. Een geadopteerde hond waarvan ze allebei geen afstand willen doen.

Na het in de pers bejubelde debuut Lijmen, waarin Lander Severins en Myrthe van Velden hun symbiotische liefde tot op het bot analyseerden, komt Grof Geschud nu met hun tweede avondvullende voorstelling Broeden. De relatie hield geen stand, het duo wel, voorlopig.

Wees getuige van een hilarische en ontroerende poging van deze ex-geliefden zichzelf te verlossen van de verpletterende angst om verlaten te zijn. Een poging die duizend beelden krijgt in verhalen, nummers en scènes. Verbeelding als laatste reddingsboei.

Onder de bekwame vleugels van Minou Bosua (de Bloeiende Maagden/Minoux) en Janne Desmet (Studio Orka) en met coaching van Raf Walschaerts (Kommil Foo) vliegt Grof Geschud uit.

De pers over Lijmen:
De Standaard (****): “Het is de onderlinge verwevenheid die het geheel zo bijzonder maakt. Een uitstekend debuut”

Theaterkrant: “Grote dramaturgische kwaliteit. IJzersterke thematiek. Wat een goed debuut.”

Camarettenjury: ‘‘Lijmen is een programma van hoog niveau. Hun verhalende, bijna toneelmatige vorm van cabaret is vernieuwend.”

Met: Myrthe van Velden & Lander Severins (tekst, spel & muziek), Minou Bosua, Janne Desmet & Raf Walschaerts (artistiek team), Thierry Wilders & Geert Custers (licht en techniek), Noortje Palmers (beeld), Carolien Wardenier (make-up), Studio Kaplan (posterontwerp), Grof Geschud, COSTA, La Lande (coproductie)

Ticketprijzen:

  • normaal: € 13,00
  • abonnee/groepen: € 12,00 
  • student/-20: € 6,50
  • kansentarief UiTPAS: € 2,60

Koop tickets of Koop een abonnement

Praktisch

  • Locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • Organisator: De Wouwer
  • Meer info: grofgeschud.eu
    •  

Video