Fixkes - Vraagetaan

zaterdag 4 mei 2024 om 20.30 uur 

Concert

Koop tickets of Koop een abonnement

Haast geruisloos is Fixkes uitgegroeid tot een blijvertje. Er was die enorme binnenkomer kvraagetaan, in 2007 alweer. Daarna werd het een pak stiller rond de Antwerpse band, maar Fixkes bleef wel bezig. Bleef schaven aan teksten en nummers, ruilde het breekbare al eens in voor een vuile gitaarsolo of een streep hiphop. En werd beter en beter.

Altijd met die geestige, al dan niet ironische blik op de kleine kantjes van het leven, verpakt in een intussen stevig lijstje aan gewoon goeie songs. Check ze maar: Dardennen, Neukvriendje, Koriander van den Turk, Nooit niks, Goochelmonnetje, Ongelukkig, Buitenmens, Ik weet niemand ... Het moet zowat het meest gehoorde compliment na een optreden van Fixkes zijn: “Ik wist niet dat jullie zoveel goeie nummers hadden.”

De teller staat intussen op vier albums. Voor ze aan nummer vijf beginnen,

is het eerst tijd voor iets anders: een verzoekjestournee!

Hoe zou Ongelukkig klinken in het Engels? Spelen jullie Ik eb tijd nog eens? Iets van de Beastie Boys of Louis Neefs? Mag ons Astrid mee trompet komen spelen op kvraagetaan of een tekening komen maken tijdens Vilamarxant? Stel ze maar, al je vragen, de jury zal vervolgens streng maar redelijk rechtvaardig beoordelen of ze een plekje krijgen in de (opgepast, voorspelbare woordspeling) Vraagetaan Fixkes, de eerste theatershow van Fixkes ooit.

Alle suggesties om te participeren mogen rechtstreeks naar fixkes@yahoo.com of instagram.com/fixkes.

Ticketprijzen:

  • normaal: € 20,00
  • abonnee: € 18,00 
  • student/-20: € 15,00
  • kansentarief UiTPAS: € 4,00

Koop tickets of Koop een abonnement

Praktisch

  • Locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • Organisator: De Wouwer
  • Meer info: showcase.fm/fixkes

Video