Fietsroute Bels Lijntje

Fietskaart 'Beleef de streek van het Bels Lijntje'

Een fietstocht langs het tracé van de voormalige spoorlijn Bels Lijntje voert je langs het groene grensland van de Kempen en Noord-Brabant, tussen Turnhout en Tilburg. Een gebied doorkruisd door een netwerk van fiets-, wandel- en ruiterpaden, dwars door de enclave, rijk aan historie en vol van prachtige natuur met een weelderige biodiversiteit, waar rust- en stiltezoekers thuiskomen.

Stap op de fiets en dompel je onder in een oase van rust op het Bels Lijntje. Waar vroeger de stoomtrein reed, kom je nu zelf op kruissnelheid of blaas je stoom af. Op een paar plaatsen na is er ruim 37 km lang geen autoverkeer te bekennen langs het gehele fietspad. Je fietst door de groene velden en omdat het pad vooral bestaat uit rechte stukken, ga je altijd de horizon tegemoet. Tussenstops bij o.a. de restanten van het oude grensstation, Schijnvliegveld de Kiek, lokale horeca en de uitkijktoren over de Turnhoutse Vennen mogen niet ontbreken.

Deze kaart kan je verkrijgen bij diverse toeristische infokantoren/VVV’s in de gemeentes langs het Bels Lijntje, maar is niet langer volledig actueel. Geen reden tot paniek! Zolang de voorraad strekt, brengen de toeristische diensten de recente wijzigingen aan het knooppuntennetwerk manueel aan op de kaart. Zo kun jij zorgeloos blijven fietsen.

Op de kaart staan suggestielusjes. Zo kan je bijvoorbeeld vertrekken over het Bels Lijntje richting Nederland en vanaf Tilburg terugkeren naar België langs omliggende dorpskernen. 

Kostprijs

gratis

Gerelateerde items