Feestbussen

COVID-19 update: Het coronavirus zal een impact hebben op de oudejaarsactiviteiten. De Lijn heeft beslist om dit jaar géén oudejaarsritten te organiseren. 

Naar goede gewoonte kunnen de inwoners van Ravels ook dit jaar weer beroep doen op gratis feestbussen tijdens oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag. U kan hiervoor een speciaal sms-ticket aankopen. Wees er snel bij, want de tickets zijn beperkt.

SMS-ticket

Gemeente Ravels huurt op oudejaarsnacht opnieuw een feestbus in. De pendelbus van De Lijn brengt feestvierders tijdens oudejaarsnacht en op nieuwjaarsdag van het ene feest naar het andere. 
Gratis oudejaarsnachttickets zijn enkel verkrijgbaar via SMS. Deze kunnen niet opgehaald worden in het gemeentehuis of bij een Lijnwinkel.

Hoe werkt het?

Via de link in de rechterkolom kan je je GSM-nummer registreren. Na registratie krijg je een e-mail van De Lijn met de instructies voor de activatie van jouw SMS Oudjaar ticket. Je kan tot maximum 4 gezinsleden registreren onder één GSM-nummer. Belangrijk is wel dat iedereen alle verplaatsingen samen maakt. Elke reiziger dient namelijk over een geldig vervoerbewijs te beschikken. 

Hoe lang is het geldig?

Het SMS ticket is geldig van 31 december 2022 om 18:00u tot 1 januari 2023 23:59u. Je mag binnen de geldigheidsperiode zoveel verplaatsingen maken als je wil. Je activeert je ticket door EVENT te sturen naar 4884 tijdens Oudjaar voor je op de bus of tram stapt en je hebt zo je ticket op zak (€ 0,15 mobiele operatorkost).

Heb je geen gratis ticket kunnen bemachtigen?

Indien je niet wenst te registreren of als de gratis SMS-tickets op zijn, kan je nog steeds terecht in de Lijnwinkels vanaf 16 december of bij de chauffeur om je Oudejaarsnachtbiljet aan te kopen aan de prijs van 4,00 euro of koop je een Oudjaar SMS ticket via EVENT naar 4884 aan de prijs van 4,00 euro (+0,15 euro providerkost).

Route

De bus volgt het traject Turnhout-Ravels-Poppel en maakt bovendien van 00.00 uur tot 06.00 uur speciaal voor de feestvierders een omweg. Zij rijdt door de deelgemeente Weelde-Station. Vanaf 06.00 uur tot 24.00 uur volgt de bus opnieuw het normale traject. De dienstregeling kan je raadplegen op de website van De Lijn: www.delijn.be/oudjaar

We wensen je alvast een bruisende feestnacht en een veilige verplaatsing toe!

Het feestbusproject komt tot stand dankzij een samenwerking tussen de vervoersmaatschappij De Lijn en de deelnemende gemeentebesturen. 

Meer info kan je ook vinden op de website www.delijn.be/oudejaar.