Eric Mens - Lost in the dream

Vanaf zaterdag 4 februari tot en met zondag 2 april 2023

Expo

Eric Mens heeft heel lang niets met kunst of creativiteit gehad. De kunstmicrobe was vermoedelijk sluimerend aanwezig, maar Eric vertoefde vijftig jaar in de sportwereld, zijn lichaam en dat van anderen afpeigeren was zijn voornaamste bezigheid.

In 2018 volgde Eric Mens de door De Wouwer georganiseerde cursus portrettekenen van Marianne van Boxtel. Een geheel nieuwe wereld opende zich voor Eric en een passie was geboren. Hij wende zich twee à drie jaar vooral tot portretten in potlood en aquarel, maar al snel voelde hij de trigger voor het schilderen met acrylverf en later ook olieverf. De informele abstracte stijl sprak hem meteen aan en de Franse schilders Jean Miotte en Pierre Soulages inspireren hem.

Eric heeft zich niet alleen enorm geïnteresseerd voor sport, maar ook muziek en natuur waren altijd al belangrijk voor hem. Hij vindt zijn inspiratie dan ook vaak in de muziek en de natuur, als onderwerp of als titel. Vele van zijn werken werden vernoemd naar de titel van een song.

We voelen ons allerminst schuldig dat we Eric besmet hebben met een liefde voor kunst en zijn heel blij dat hij nu bij ons tentoonstelt.

Gratis toegang 

Openingsuren: 

  • van dinsdag tot en met zondag telkens van 14.00 tot 18.00 uur

Praktisch

  • locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • organisator: De Wouwer i.s.m. Eric Mens