Dwalen met Verhalen

EEN ZOMER VOL VERHALEN

Dwalen met Verhalen is een verhalenroute met 8 stopplaatsen

 • Elke stopplaats heeft een prachtig getekend vertelbord met een thema dat tot de verbeelding spreekt. Het gaat van ‘l’ Amour toujours’ over ‘Klein maar dapper’ tot ‘Kommer en kwel’.
 • Bij iedere stop neemt de stem van acteur en meesterverteller Warre Borgmans je mee in een sappige anekdote rond het thema.
 • Dan krijg je van ervaren vertellers uiteenlopende verhalen te horen: spannend, knotsgek, intrigerend of dat alles samen.
 • Bij elke stopplaats kies je hoeveel verhalen je wil horen: er is altijd een verhaal voor ‘de grote mensen’, één voor kleuters en één voor kinderen in de lagere school. Elk verhalenbord is voorzien van QR codes voor iedere leeftijdscategorie.
 • Je kan de verhalentocht dus evengoed met, heel de familie doen als met de vrienden, of zelfs in verschillende etappes.
 • We hebben voor jullie een suggestieroute gemaakt zoveel mogelijk via de bestaande knooppunten. De suggestiefietsroute is ongeveer 50 km. Je bent vrij de route op een andere manier in te vullen. De verhalen staan los van elkaar.

Wat heb je nodig?

 • Smartphone met een QR-codescanner.

Periode?

 • Vanaf 1 juli tot en met 30 september 2022.

Route en locaties borden

Een plan van de route staat op de brochure die je hieronder kan downloaden of op halen in GC De Wouwer of het gemeentehuis. De route loopt bijna volledig op de fietsknooppunten, alleen voor het stuk in Weelde-Station volg je de gele pijlen (Staat afgepeild in één richting, dit vanuit Ravels naar Weelde-Station naar Weelde Sint-Michielskerk). 

Je kan de route ook volgen via de Routeyou app op jouw gsm. Via de QR-code bij de afbeeldingen onderaan deze pagina kom je rechtstreeks op de routemet je smartphone. 

Onderstaand lijstje geeft weer waar de borden geplaatst zijn:

 1. Kerkstraat Ravels nabij bord Aa-valleiroute / bankje Ravels
 2. Park Bosvenstraat /Parkstraat aan de Nieuwe Stationsstraat Weelde-Station
 3. Dreef op de parking van deSt Michielskerk Weelde
 4. Dorpsplein aan de kiosk Poppel
 5. Mierdsedijk aan kapel (bij Gilbert Mulliedreef) Poppel
 6. Schootseweg (nabij de grens met Nederland) Weelde
 7. Bosstraat/Vogelbergstraat aan het beeld Ravels-Eel
 8. Gewestbos. Marneffedreef begin vanaf Arendonksesteenweg Ravels

Extra info

Het foldertje en de route met kaartje kan je hieronder downloaden. Je kan ook een eentje meenemen in de bibliotheek/het VVV kantoor en in het gemeentehuis.

Deze activiteit is een samenwerking tussen VVV Toerisme Ravels, de bibliotheek en dienst toerisme. Heb je een vraag? Richt je dan tot één van deze diensten.