#deKempenBeweegt

Sport thuis mee met #deKempenBeweegt
Vanaf januari kijk je op RTV naar nieuwe afleveringen van het populaire bewegingsprogramma #samenbewegen, maar dan onder de nieuwe naam #deKempenbeweegt. Deze vernieuwing komt er door de recente ondersteuning van Welzijnszorg Kempen en Sportregio Zuiderkempen ILV. Het concept blijft hetzelfde: twee keer per dag, om 10.30 en 15 uur, een kwartier bewegen op een laagdrempelige manier. Naast sportcoach Marjan Kuppens zal ook Jim Vancampfort oefeningen voordoen en tips geven om voldoende te bewegen.
Staat bij jou ‘meer bewegen’ op je lijst van goede voornemens? Uitstekend! Voldoende bewegen is enorm belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Met #deKempenbeweegt kun je perfect thuis sporten, met eenvoudige oefeningen die de meeste mensen aankunnen.
 
Populair bewegingsprogramma
#deKempenbeweegt ontstond op vraag van ouderen. Zij misten hun wekelijkse beweegmomenten toen tijdens de eerste lockdown in maart 2020 alles stilviel. Door het grote succes van #samenbewegen werd de reeks verlengd en tijdens de tweede golf in november-december 2020 herhaald.
 
Nieuwe afleveringen
Een nieuw jaar vraagt om nieuwe afleveringen. Vanaf 11 januari sport je zelf mee. In de nieuwe reeks herken je ongetwijfeld Marjan Kuppens, de sportcoach die ook de eerste editie in goede banen leidde. Nieuwkomer is Jim Vancampfort, leerkracht lichamelijke opvoeding en Bewegen Op Verwijzing-coach voor Mol en Balen. Met de nieuwe coach creëert de reeks extra kansen om beweging op maat aan te bieden. Veel oefeningen kun je, soms wat aangepast, op je stoel of in een rolstoel meedoen. Ook kinderen vinden het vaak leuk om mee te doen.
 
Coronaveilige sportreeks tot aan de zomer
Dankzij de ondersteuning van Welzijnszorg Kempen en Sportregio Zuiderkempen ILV kan de lessenreeks doorgaan tot aan de zomer. Zo blijft het programma coronaveilige sportmomenten aanbieden, ongeacht de maatregelen op dat moment.
 
Afleveringen
Bekijk hieronder de eerste nieuwe aflevering. Herbekijken of online sporten? Raadpleeg alle voorbije afleveringen hier.
 
 
Gepubliceerd op vrijdag 15 jan 2021 om 13:35