Deelnamebonnen over - Wat nu?!

In het verleden kon je online of via de onthaalbalie van het gemeentehuis deelnamebonnen aankopen voor de speelpleinwerking. Je moest ook een ingevulde medische fiche over je kind bezorgen op de jeugddienst. Dit was voldoende om je kind te laten deelnemen aan het speelplein.

Ondertussen is de wetgeving over fiscale attesten kinderopvang veranderd. Vanaf nu moeten kosten van kinderopvang automatisch verschijnen in de belastingaangifte van de ouders. We moeten daardoor overschakelen op een online inschrijvingssysteem.

Heb je nog oude deelnamebonnen over? Zorg dat je zo snel mogelijk een gezinsaccount aanmaakt via ons nieuwe inschrijvingssysteem Ticketgang. Meer informatie en een uitgebreide handleiding vind je op uitinravels.be/inschrijven. Daarna maak je een afspraak met de jeugdconsulent om je bonnen in te leveren. Die laadt het saldo van alle ongebruikte bonnen op in de portefeuille van je gezinsaccount. Dit bedrag kan je dan gebruiken om je kind in te schrijven voor de speelpleinwerking of andere jeugd- of sportactiviteiten. 

Oude deelnamebonnen inleveren kan nog tot en met 30 juni 2024. Een afspraak maken met de jeugdconsulent kan op het nummer 014 65 41 72 of via jeugddienst@ravels.be.