De Grote Sinterklaaszoektocht

Zag jij de wegwijzers van De Grote Sinterklaaszoektocht al in het straatbeeld verschijnen? Dat kan, want de bibliotheek en de jeugddienst organiseren tussen 12 november en 6 december deze wandelzoektocht, gericht op kleuters en hun gezin.

De kleuters die naar school gaan in onze gemeente hebben via de school een pakket gekregen. Helaas zijn alle pakketten op, dus is het niet mogelijk om nog extra pakketten uit te delen aan kleuters die niet in onze gemeente naar school gaan.

Tijdens deze actieve wandeling is het de bedoeling dat de kleuters Sinterklaas helpen om zijn pieten terug te vinden. Deze zitten verstopt op verschillende ramen langs de wandelroute. In totaal werden er vijf wandelroutes uitgewerkt: in elk deeldorp één.

Om de zoektocht tot een goed einde te brengen, hebben alle kleuters die schoollopen in onze gemeente via de school een pakket van 'Team Zoekpiet' ontvangen. In de pakketten zitten onder meer een brief met meer info over de verschillende wandelroutes, een pietenmuts, een button van hulppiet en een pietenpaspoort. In dit paspoort kunnen de kinderen één voor één alle pieten aanvinken die ze tegenkomen op hun tocht. Wie alle twintig pieten terugvindt, ontvangt in de bibliotheek of aan de onthaalbalie van het gemeentehuis een pietendiploma.  

Alle beschikbare pakketten werden uitgedeeld. Dat betekent dus dat het niet mogelijk is om nog extra pakketten uit te delen aan kinderen uit de lagere school of kleuters die niet in onze gemeente naar school gaan. Heb je geen pakket ontvangen, maar wil je de wandeling toch graag doen met je kind? Dat kan! In ieder deeldorp vertrekt een wandeling en dankzij de wegwijzers kun je deze wandeling tot een goed einde brengen.

Op volgende locaties kan je de wandeling starten:

  • Ravels: GC De Wouwer, Kloosterstraat 4
  • Ravels-Eel: gemeentezaal Den Eel, Eelstraat 4
  • Weelde: parking Sint-Michielskerk, Hof ten Bergestraat
  • Weelde-Statie: gemeentezaal, Bredaseweg 44 (de wandeling start achter de gemeentezaal)
  • Poppel: kiosk, Krommendijk 10

Langs elke route zijn op de ramen twintig pieten verstopt. Kun jij ze alle twintig vinden?

Gepubliceerd op donderdag 3 nov 2022 om 16:41