Bivakzone Poppel

Bivakzone Molenheide is een paalkampeerterrein van Natuur & Bos in samenwerking met Toerisme Antwerpse Kempen en de gemeente Ravels.

Ligging

GPS: N 51 28.000 E 5 04.062

Bivakzone Molenheide is gelegen in een van de meest noordelijke uithoeken van Vlaanderen, in de provincie Antwerpen, ten noorden van het dorp Poppel (gemeente Ravels). De bivakzone is gelegen in dit het gemeentebos Molenheide aan de rand van het akkerland. De Nederlandse grens ligt op slechts 1 kilometer afstand. Poppel-dorp ligt op 3 kilometer van de bivakzone (6 kilometer via wandelpaden), Ravels op 12 kilometer en het Nederlandse Hilvarenbeek op 6 kilometer.

Voorzieningen

De bivakzone is aangelegd op een gerooid stukje bos, aan de rand van een grote akker. Er loopt een beekje langs de bosrand. Het terrein is wat oneffen met weinig gras maar er is een tentplatform waarop twee trekkerstenten passen. Behalve de pomp is er nog een infobord, een vuurkorf, een kleine houtopslagshelter en afgeplatte boomstammen die als banken dienen. Vermijd het gebruik van niet biologisch afbreekbare producten in combinatie met het pompwater, aangezien het gebruikte pompwater naar de beek wordt afgevoerd. Er is weinig omgevingslawaai, af en toe hoor je in de verte een wagen over de Beekseweg. De bivakzone biedt goede beschutting bij hevige wind.

In Poppel dorp zijn verschillende winkels en eetgelegenheden.

Reglement 

  • Op de bivakzone mogen ten hoogste drie tenten voor samen maximum 10 personen geplaatst worden.
  • Elke tent mag maximum 48 uur blijven staan.