Bereikbaarheid

Het gemeenschapscentrum is gelegen in de Kloosterstraat in Ravels, die een zijstraat is van de N137 die loopt van Ravels via Ravels-Eel naar Weelde. Het gemeenschapscentrum is te bereiken als volgt:

Met de fiets

We zijn zeer goed bereikbaar met de fiets, het voordeligste vervoermiddel, bovendien is er een ruime overdekte fietsenparking. Je passeert De Wouwer als je van fietsknooppunt 55 naar 57 rijdt of andersom.

Met het openbaar vervoer

De bushalte Ravels Kerk van De Lijn ligt op ongeveer 200 meter van De Wouwer. Vanaf deze halte wandel je door het paadje aan de rechterzijde van de kerk. Je wandelt langs de lagere school (aan je rechterzijde) en de bijhorende fietsenstalling (ook aan je rechterzijde). Voorbij deze fietsenstalling wandel je naar rechts en je komt aan de ingang van De Wouwer aan.

Bus 450 kan genomen worden op perron 4 van De Lijn aan het station van Turnhout, waarna deze door Turnhout, Oosthoven (Oud-Turnhout) en Ravels rijdt. De busrit vanaf het station van Turnhout duurt ongeveer vijftien minuten.

Je kan de bus ook aan het centraal station van Tilburg, waarna deze door Tilburg, Goirle, Poppel, Weelde en Ravels-Eel rijdt. De busrit vanaf het centraal station van Tilburg duurt ongeveer veertig minuten.

Met de wagen

Vanuit Antwerpen/Turnhout

Op de E34, neem je afrit 24 (Turnhout centrum, Kasterlee). Je draait aan het einde van deze afrit linksaf op N19 (Richting Turnhout centrum). Aan de 2de verkeerslichten draai je rechtsaf op de R13 (Richting Tilburg). Je draait aan de 3de verkeerslichten rechtsaf op de N12 (Richting Ravels, Tilburg). Je passeert Oosthoven (Oud-Turnhout) en een brug over het kanaal Dessel-Turnhout-Schoten en arriveert in Ravels centrum. Vlak na de kerk van Ravels draai je rechtsaf op de N137 (richting Ravels-Eel, Arendonk). Na ongeveer 200 meter draai je rechtsaf in de Kloosterstraat (2de rechts). Je ziet De Wouwer rechts van je.

Vanuit Nederland/Tilburg

In Goirle neemt u de N283 richting Poppel (= Poppelseweg). Deze weg blijf je volgen tot aan de grens waar de weg N12 wordt. Je blijft de N12 volgen en passeert daarbij Poppel en Weelde voordat je in Ravels arriveert. Je draait vlak voor de kerk van Ravels linksaf op de N137 (richting Ravels-Eel, Arendonk). Na ongeveer 200 meter draai je rechtsaf in de Kloosterstraat (2de rechts). Je ziet De Wouwer rechts van je.

Parkeren

Er zijn ongeveer 140 gratis parkeerplaatsen in de onmiddellijke omgeving (± 150 meter van De Wouwer). Deze plaatsen zijn gesitueerd op de parking voor de inkomhal (22 pl.), twee parkings aan de kerk van Ravels (44 pl.) en in de omliggende straten (74 pl.). Dat zijn voldoende plaatsen, maar toch raden wij je aan om met de fiets te komen, het openbaar vervoer te nemen of te carpoolen.