Barbara Dex - Dex in't groot

Vrijdag 22 september 2023 om 20.00 uur

Concert

Koop tickets of Koop een abonnement

Dertig jaar Barbara Dex! De afgelopen drie decennia zagen we een veelzijdige Barbara Dex op het podium. Er zijn weinig muziekstijlen die bij haar de revue nog niet passeerden. Het toont wat ze in haar mars heeft.

Ook de afgelopen jaren waren zeer divers. Na het eerbetoon aan haar vader in Dex tot de tweede macht, zingt Barbara in de akoestische voorstelling In een notendop uit haar eigen songbook. In Thank God I’m a country girl brengt ze dan weer covers en eigen interpretaties van vrouwelijke countrygrootheden zoals Dolly Parton, Emmylou Harris en Tammy Wynette.

Daarnaast maakt Barbara deel uit van de gelegenheidsgroep Vrouwen zingen Boudewijn de Groot met Els Dottermans en Andrea Croonenberghs. In de gesmaakte voorstelling Als de rook om je hoofd is verdwenen grasduint ze samen met Marcel (zoon van) de Groot en vier muzikanten in het repertoire van Boudewijn de Groot. Ontelbare keren was ze te bewonderen bij een harmonieorkest, fanfare of concertband.

Is de cirkel nu rond?

Laten we zeggen dat vooral de goesting er nog altijd is, waardoor het ontbrekende puzzelstuk snel op zijn plaats viel. Barbara staat namelijk te popelen om haar nieuwe plaat te lanceren. En niet zomaar één. Want met Dex in’t groot presenteert ze een album vol Nederlandstalige klassiekers, opgenomen met een heus symfonisch orkest.

De liedjes van deze nieuwe plaat, aangevuld met een greep uit dertig jaar Barbara Dex brengt Barbara live in De Wouwer met tien muzikanten.

Ticketprijzen

  • normaal: € 25,00
  • abonnee: € 22,50
  • student/-20: € 19,00
  • kansentarief UiTPAS: € 5,00

Koop tickets of Koop een abonnement

Praktisch

  • locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • organisator: De Wouwer
  • Meer info: barbaradex.be

Video