Ali Al Attar - Van Bagdad naar de Kempen

2 december 2023 tot en met 28 januari 2024

Expo

De Belgisch-Iraakse kunstenaar Ali Al Attar vluchtte voor de oorlog in zijn land en woont sinds 2011 in België. Schilderen is zijn grote passie sinds hij een kind was. In zijn geboortestad Bagdad studeerde hij aan de kunstacademie.

Ali bleef zich ook in België artistiek ontwikkelen. Het was zijn manier om als nieuwkomer te communiceren en zijn pijnlijke verleden te verwerken. Ali ging zich verder specialiseren in de kunst en is afgestudeerd aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Turnhout.

Hij experimenteert met uiteenlopende stijlen en technieken. Momenteel werkt Ali aan een nieuwe stijl: een mix van collage en schilderen. De thema’s in zijn werken zijn: herinneringen aan Irak, integratie in de Westerse maatschappij, de natuur en opwarming van de aarde, abstracte landschappen, liefde, ervaringen in België … Ali vertelt met elk kunstwerk een persoonlijk verhaal.

De kunstenaar heeft eerder al tentoongesteld in Villa Mescolanza (tijdens de Week van de Amateurkunsten), Centrum voor Basiseducatie Kempen (Ligo), Eetcafé Barzoen, Bibliotheek Turnhout (een vluchtelingenproject), Stormloop Herentals en twee keer in Hofke van Chantraine: solo en bij de groepstentoonstelling ExPodus.

Gratis toegang 

Openingsuren: 

  • dagelijks van 14.00 tot 18.00 uur (uitgezonderd donderdag)

Praktisch

  • locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • organisator: De Wouwer i.s.m. Ali Al Attar