• donderdag 26 november 2020 van 14:00 tot 16:00
Dit is een UiTPAS activiteit.
Downton Abbey is een historische dramafilm die zich afspeelt in 1927. De Engelse koning en koningin bezoe-ken op het platteland van Yorkshire het Engelse landhuis van de familie Crawley.

Terwijl de koninklijke staf naar Downton afdaalt, komt er een moordenaar aan die de koning wil doden. De familie en de bedienen worden opgezet tegen de koninklijke entourage. Daarbij zelfs de hofdame van de koningin die met de Crawleys ruzie heeft over de erfenis.

Het is 1927 en de Crawleys en hun personeel maken zich op voor hoog bezoek: koning George V en konin-gin Mary komen het adellijke gezelschap van Downton verblijden met een visite. Het koninklijke bezoek zorgt voor de nodige zenuwachtigheid, niet in het minst bij het huispersoneel. Lady Mary moet beroep doen op een oude bekende om de voorbereidingen in goede banen te leiden.

De bekende acteurs uit de populaire televisieserie over de Britse familie Crawley en hun bedienden keren terug voor de film. De succesvolle serie, waarvan het zesde seizoen in 2015 op televisie te zien was, werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards. In totaal werd de serie 69 keer ge-nomineerd voor een Emmy Award. De bioscoopfilm is geschreven door bedenker van Downton Abbey, Os-carwinnaar Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria) en geregisseerd door Michael Engler (Down-ton Abbey).

Locatie

Gemeenschapscentrum De Wouwer
Kloosterstraat 4 , 2380 Ravels

Reserveer

Contact

Organisatie

GC De Wouwer
Kloosterstraat 4 , 2380 Ravels