Midzomerfeest

  • zondag 4 augustus 2024 van 08:00 tot 18:00

Op zondag 4 augustus 2024 wordt in de deelgemeente Weelde voor de 10de keer het Midzomerfeest georganiseerd.
Er zullen weer tal van activiteiten georganiseerd waaronder een fietstocht, markt, eetfestijn, muziekfeest, landbouwstanden… Dit alles vindt plaats in loods 2 van Weelde Depot!!

Fietstocht
Dit jaar organiseren we opnieuw een gratis fietstocht voor wielertoeristen en één voor de recreatieve fietser.
De tocht voor wielertoeristen start vanaf 8.00 uur. Afstand: 75 km doorheen Ravels en omliggende gemeenten in België en Nederland. Deelnemers aan de tocht voor wielertoeristen die 1 stempel verzameld hebben, maken kans op een prachtige prijs.
De recreatieve fietstochten (18 km of 30 km) voeren je langs de leukste plaatsen in onze gemeente. De recreatieve fietsers kunnen starten vanaf 9.00 uur. Deelnemers aan de recreatieve tocht die alle stempels verzameld hebben, maken eveneens kans op een prachtige prijs.
De inschrijving voor de fietstochten en de ontvangst van de stempelkaart gebeurt in hal 2 van Weelde Depot. Stempels zijn te bekomen tot uiterlijk 14.00 uur.

Landbouwdag
Tijdens deze landbouwdag staat duurzaamheid centraal. Aan de verschillende infostandjes kom je alles te weten over de landbouw in Ravels. Er zullen tijdens de markt verschillende proevertjes aangeboden worden. Ook is er een wedstrijd waarbij de winnaar beloond wordt met een leuke prijs.

Markt
Vanaf 10.00 uur kan je een gezellige markt bezoeken. Maar liefst een 40-tal standhouders zullen aanwezig zijn! Er is een professionele markt, maar ook onze eigen streekproducten zijn aanwezig. Kom gerust eens langs om tussen de spulletjes te snuffelen.

Voor de allerkleinsten is er heel wat randanimatie zoals ponyrijden, paardenmolen, springkussens…

Eetfestijn
Om 11.15 uur begint het eetfestijn in hal 2 van Weelde Depot. Tijdens twee eetbeurten worden er weer heerlijke frietjes geserveerd met videe of stoofvlees en als dessert een ijsje met verse aardbeien.
Je dient hiervoor eetbonnetje te kopen aan de onthaalbalie van het gemeentehuis. Je kan kiezen tussen de eerste eetbeurt van 11.15 tot 12.30 uur of de tweede van 13.15 tot 14.30 uur. Kaartjes kosten 9,00 EUR voor volwassenen en 4,00 EUR voor kinderen tot 12 jaar.
Gespaarde punten via de Uitpas Kempen kunnen ook omgeruild worden tegen een eetticket.
De medewerkers van de onthaalbalie in het gemeentehuis brengen dit graag voor je in orde!
Inschrijven kan vanaf begin juli t.e.m. woensdag 31 juli 2024. Er worden geen kaarten voor het eetfestijn verkocht op de dag zelf!
Let wel: het gemeentehuis werkt op afspraak. Ook voor de aankoop van eetbonnen maak je vooraf best een afspraak (je kiest dan de optie ticketverkoop).

Vlaams Muziekfeest
Tot slot is er nog het Vlaams Muziekfeest dat begint om 14.00 uur in loods 3. Tal van artiesten komen optreden zoals Lisa Del Bo, Johan Veugelers, Rene Redley...

Kom dus zeker een kijkje nemen! Het belooft een dag vol plezier te worden!

Locatie

Weelde Depot
Geeneinde 54 , 2381 Weelde (Ravels)

Contact

Organisatie

Gemeentebestuur Ravels
Gemeentelaan 60 , 2381 Weelde (Ravels)