• dinsdag 19 maart 2024 van 19:30 tot 21:30
Dit is een UiTPAS activiteit.
Het grappige woord boogiewoogie tovert een glimlach op de lippen. De vrolijkste muziek uit de rockgeschiedenis. Zo vrolijk, dat het the Devil's music wordt genoemd. Onweerstaanbaar zet ze aan tot dansen en tot andere goddeloze wilddoenerij.

Toch is Boogiewoogie niets meer dan een van de bloeiende zijtakken van de Blues. Ontstaan als amusement na het mensonterend slavenwerk op de katoenplantages in het zuiden van de States. In de hongerjaren na de Wall Street Crash vlucht de muziek mee naar de noordelijke steden, waar ze alleen maar wilder wordt …

Al snel speelt ze een woelige rol bij het ontstaan van die andere, al net zo verdorven muziekstijl: de rock-’n-roll. De blanke burgerij gaat in shock als ook jonge blanke tieners wild beginnen te dansen op die heidense ritmes met hun dubbelzinnige teksten. En stel je voor: soms dansen blanke meisjes zelfs met zwarte jongens. Het einde van de beschaving! Dat allemaal door… jawel: door die muziek van de duivel, die later mee de sixties bepaalde en zelfs tot in de hardrock te horen is.

Robert Van Yper vertelt dit spannende verhaal, rijk geïllustreerd met historische klank- en beeldfragmenten.

Locatie

Gemeenschapscentrum De Wouwer
Kloosterstraat 4 , 2380 Ravels

Reserveer

Organisatie

GC De Wouwer
Kloosterstraat 4 , 2380 Ravels