Grave Raven in de film: Filmavond met Le Corbeau (1943) en The Raven (1963)

  • zaterdag 22 april 2023 van 19:00 tot 23:00
In twee bijzondere historische films krijgt de raaf een hoofdrol toebedeeld in een razend spannend plot. 
1) Le Corbeau (FR, 1943): Een mysterieuze schrijver van gifbrieven, alleen bekend als Le Corbeau (de Raaf), teistert een Frans provinciestadje en legt de collectieve achterdocht en wrok bloot die onder de kalme oppervlakte van de gemeenschap borrelen. Le Corbeau van Henri-Georges Clouzot, gemaakt tijdens de nazi-bezetting van Frankrijk, werd aangevallen door het rechtse Vichy-regime, de linkse verzetspers en de katholieke kerk, en na de bevrijding verboden. 
2) The Raven (VS, 1963): een Amerikaanse komische gotische horrorfilm uit 1963, geregisseerd door Roger Corman, en losjes gebaseerd op het verhaal "The Raven" van E.A. Poe (1845). We volgen de lotgevallen van de 16e-eeuwse Dr. Erasmus Craven, die op een nacht bezocht wordt door een raaf, die eigenlijk een betoverde magiër is en Craven helpt in zijn zoektocht naar de geest van zijn gestorven geliefde.
Organisatie: Studio Gokkota. In samenwerking met: Natuurpuntkern Ravels. Bijkomende informatie bij locatie: De activiteit vindt plaats in het Boshuis, dat het startpunt vormt van het Grave Ravenpad..

Locatie

Het Grave Ravenpad
Jachtweg 27 , 2380 Ravels

Leeftijd

vanaf 10 tot 18 jaar

Contact