Achter de schermen - één zee met o.a. Carry Goossens en Frans Maas

Zaterdag 20 januari 2024 om 20.00 uur

Theater

Koop ticketsof Koop een abonnement

Engeland, Londen 1942, Tweede Wereldoorlog. Een reizend theatergezelschap dat alleen Shakespeare speelt, probeert verstrooiing en cultuur te brengen tussen alle chaos en ellende. De steracteur en zijn assistent zijn onafscheidelijk verbonden. De acteur voert zijn strijd, de assistent anticipeert.

Achter de schermen, een bewerking van The Dresser van Ronald Harwood, is een meesterlijk mooi tragikomisch stuk over liefde, humor, absolute toewijding en triomf. De wereld probeert te overleven. De Steracteur ook. De assistent probeert hem te helpen, achter de schermen. Een glansrol van een magistraal ontroerend komische Carry Goossens, en één van de meest markante prestaties van klasse-acteur Frans Maas. Naast hen schitteren ook Ann De Winne, Leen Dendievel, Erik Goris en Michèle Even.

De Britse klassieker werd voor deze productie herwerkt door regisseur Rikkert Van Dyck.

Nog een extra woordje van Carry Goossens over deze productie:

Achter de schermen, de Vlaamse bewerking van het Engelse The Dresser stond al jaren op mijn theaterverlanglijstje. Een prachtig stuk over theater, over liefde, over humor, over absolute toewijding en over triomf …

Ik heb meermaals gezegd dat dit het stuk was waarmee ik mijn lange theatercarrière zou willen afsluiten. Deze prachtige voorstelling nu in november ’23 te kunnen spelen in Antwerpen en er daarna mee op tour te gaan door Vlaanderen, omringd door vrienden-collega’s is een mooi geschenk … en het wordt een zeer mooie voorstelling, doordrenkt van theater, met wat humor en wat tragiek, ik heb er lang op gewacht maar nu kan het, eindelijk!

Het zal tevens mijn allerlaatste reisvoorstelling zijn, geen tournees door Vlaanderen meer voor mij. Het is mooi geweest, xxx jaar op de planken, het hele land doorkruisen van de Kust tot de Kempen en in Brabant.

Ik neem met Achter de Schermen een zeer mooi afscheid van de Vlaamse theaterbühnes alom. Ik kijk er dan ook naar uit om nog een laatste keer voor jullie op de planken te mogen staan met Achter de Schermen … heel graag zelfs!

tot binnenkort!”

Carry Goossens, november 2022

Ticketprijzen:

  • normaal: € 25,00 
  • abonnee/groepen: € 22,50
  • student/-20: € 19,00 
  • kansentarief UiTPAS: € 5,00

Koop ticketsof Koop een abonnement

Praktisch

  • locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • organisator: De Wouwer
  • Meer info: eenzee.be