Tinne Roza Van Der Steen - Momentum

30 september tot en met 28 november 2023

Expo

Tinne Roza Van Der Steen is afkomstig van Poppel en woont in Turnhout. Ze heeft een aantal jaren in Antwerpen vertoefd, maar is nu terug in de regio. Ze is reeds vijftien jaar actief in de beeldende kunsten. Ondertussen is ze enorm geëvolueerd in haar werk.

Tinne Roza haalt haar inspiratie uit de dagelijks dingen, maar dan hoogsensitief bekeken. Ze is geïnspireerd door de mensen, objecten en plaatsen om haar heen, gecombineerd met haar levenservaringen. Ze heeft een indrukwekkend en divers oeuvre dat bestaat uit abstract en figuratief werk. Het abstracte werk van Tinne Roza is voor haar deels therapeutisch, het figuratieve daarentegen een noodzaak.

Van kinds af aan heeft ze geleerd zich uit te drukken via beeldende en toegepaste kunst, later zocht ze naar andere creatieve mogelijkheden die ze onder andere ontdekte via mode en theaterkostuum (haar toenmalige studiekeuzes).

Ze is nog steeds geïntrigeerd en gepassioneerd door mode, maar het schilderen en tekenen is toch hoofdzaak. Geen enkel medium gaf Tinne Roza op dezelfde manier de kans om zichzelf te kunnen zijn en een manier om haar emoties te uiten. Haar kunst is tegelijk ook een genezingsproces zowel mentaal als fysiek.

In 2014 werd er bij haar kanker vastgesteld, waar het terminale karakter van de zware ziekte haar heeft weerhouden van creatie en expositie. Na meerdere jaren behandelingen en revalidatie heeft ze een manier gevonden om daar productief mee om te gaan. Haar opgedane ervaring is een grote bron voor het uiten en beleven van haar kunst. Fysieke beperking kan dan ook een drijfveer zijn.

Tinne Roza gebruikt letterlijk alles wat je kan inbeelden om een welbepaald resultaat te bekomen. Dat kan gaan over de gekende materialen zoals acryl, olieverf en inkt tot zelfs mixed media, recyclagematerialen, kortom alles. Daarbij is het materiaal telkens ondergeschikt is aan het doel.

Voor deze tentoonstelling koos ze eerder voor haar figuratieve werken in acryl op canvas.

Gratis toegang 

Openingsuren: 

  • dagelijks van 14.00 tot 18.00 uur (niet op donderdag)

Praktisch

  • locatie: De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
  • organisator: De Wouwer i.s.m. Tinne Roza Van Der Steen