MOOOV Wijkt Af - The Great Green Wall

Dinsdag 24 augustus 2021 om 20.30 uur 

Gratis openluchtcinema

Koop tickets

De effecten van de urgente klimaatverandering in Afrika, op microniveau aan het licht gebracht. Een emotioneel oprechte documentaire met de visie: It all starts with the change of the mindset.

De Grote Groene Muur is een inspirerende beweging van nu. Dit Afrikaanse initiatief heeft als doel een nieuw wereldwonder te stimuleren over de hele breedte van het continent: over 8.000 km en voor miljoenen mensen.

De Malinese zangeres Inna Modja reist van Senegal tot Oost-Afrika, langs de Grote Groene Muur, om de effecten van de  klimaatverandering op microniveau aan het licht te brengen. Voedselschaarste, conflicten en migratie bewijzen dat streken en volkeren in een kwalijke toestand verkeren. Tijdens haar tocht ontmoet Inna verschillende artiesten en muzikanten, die allen de maatschappelijke ontwrichting als onderwerp van hun kunst nemen. De hoop in hun muziek doet leven en uit het vertrouwen in het megalomane plan om de oprukkende Sahara terug te dringen door het aanplanten van een lange bosgordel.

The Great Green Wall is niet alleen een documentaire die de actualiteit van de klimaatverandering in een voelbare werkelijkheid toont; hij getuigt van humanisme, activisme en vooral verbondenheid.

Ciné “Boshuis” wordt de Ravelse versie van MOOOV Wijkt Af. Geniet van een toegankelijke en gratis openluchtvoorstelling in de schaduw van de Ravelse gewestbossen. Vlei je neer in je eigen, comfortabele kampeerstoel of op een van onze klapstoeltjes. Tip! Breng een warme trui of dekentje mee.

Credits: Jared P. Scott (regie), Verenigd Koninkrijk (land), Engels, Frans, Bambara, Tigrigna, Hausa (talen), Nederlands (ondertiteling)

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Koop tickets

Praktisch: 

  • Locatie: Boshuis Ravels, Jachtweg 27, 2380 Ravels
  • Organisator: De Wouwer i.s.m. Natuurpunt en MOOOV
  • Meer info: www.mooov.be
  • Opgelet: het dragen van een mondmasker is aan te raden en verplicht wanneer u zich verplaatst op de filmlocatie