Het Grave Ravenpad - permanente kinderwandeling

Wat?

Drie IJle Prijen, Hugo de Raaf, de IJzeren Zeug en een mysterieus pasgeboren diertje zitten verscholen in het Gewestbos in Ravels. Je ontdekt hen op een gloednieuw speel- en wandelparcours van 2,5 km.

Iedereen geniet van deze avontuurlijke wandeling, maar ze is speciaal gemaakt voor de allerkleinste kinderen van 0 tot 6 jaar. Hun zintuigen worden geprikkeld, ze leren het bos kennen en ze worden gestimuleerd om veel te bewegen.

De verborgen magie van de bosrijke omgeving en het spel in de natuur staan centraal. Tijdens de wandeling ontdek je het verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje, geïnspireerd op oude Kempense volksverhalen.

Volksfiguren en mythische wezens worden op vertelplaten tot leven gewekt. Bovendien maakten enkele lokale ondernemers eetbare creaties speciaal in thema van deze wandeling.

Ontdek hier het hele verhaal en de bijhorende lekkernijen 

Afstand

2,5 km avonturenpad

Bewegwijzering 

Volg de wegwijzers in de vorm van raven.

Startplaats

Bezoekerscentrum Boshuis, Jachtweg 27, 2380 Ravels

Praktisch

  • De paden zijn onverhard, maar met een stevige kinderwagen of met de bolderkar die je op zondag kan uitlenen bij het Boshuis kunnen ook de kleinste (of slaperigste) wandelaartjes mee.
  • 10 panelen in het bos vertellen je het verhaal en geven je leuke opdrachten.
  • Toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang
  • Gratis
  • Aan het Boshuis of het toeristisch infokantoor VVV Toerisme Ravels vind je een gratis folder met een plattegrond, het hele verhaal en achtergrondinformatie.

Meer informatie 

www.graveraven.be

Dit pad, gecreëerd door erfgoedvereniging Collectief Moos, werd mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde items