Winnie Vandeweghe - Olieverf op doek

donderdag 07 september » vrijdag 07 september
Tentoonstelling

Winnie Vandeweghe is een kunstenares uit het Gentse. Ze woont in Oosterzele en heeft haar atelier in Gavere. Ze is heel variërend in haar onderwerpen. Die kunnen gaan van vergezichten tot menselijke gedaantes, dieren of banale voorwerpen.

Het onderwerp van een schilderij is steeds een beeld of een momentopname dat zo ’n grote indruk naliet dat ze op één of andere manier vastgelegd moesten worden. Afhankelijk van die indruk, het onderwerp en haar doel kiest Winnie voor een abstracte, figuratieve of minimalistische stijl. Sowieso zijn haar werken min of meer mysterieus. De kijker wordt aangetrokken tot het doek en wordt gestimuleerd om verder te kijken dan wat er effectief geschilderd is.

Winnie schildert steeds met olieverf op canvas, soms afgewerkt met oliepotlood. Ze maakt gebruik van warme, vaak donkere kleuren die het mysterie benadrukken. Dikke verfstrepen trekken de aandacht terwijl opengelaten ruimtes rust brengen.

De kunstenares leefde van kinds af tussen schilderborstels en tekengerief. Haar grootvader was tekenaar bij de krant Vooruit, de voorloper van De Morgen. De vader van Winnie was hobbyschilder en –tekenaar. Winnie zat uren te kijken hoe werken op het doek werden getoverd.

Winnie volgde zes jaar opleiding schilderkunst aan de kunstacademie van Gent en deed er nog twee specialisatiejaren bij. Ze volgt nu privéles bij een gerenommeerd gepensioneerd leraar van de kunstacademie. Ze stelde al verschillende keren tentoon, maar zoekt steeds nieuwe uitdagingen en mensen in de kunstwereld om haar wereld te kunnen verbreden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?
Van 7 september 2017 tot 7 september 2018 (ma van 9:00 tot 12:00, di van 9:00 tot 12:00 van 17:00 tot 19:00, wo van 9:00 tot 12:00 van 13:30 tot 15:00, do van 9:00 tot 12:00, vr van 9:00 tot 12:00,
Prijs
Gratis
Organisatie
GC De Wouwer
Contact
info@dewouwer.be
http://www.dewouwer.be
Google maps