Voordracht Preventiemaatregelen tegen woninginbraken

donderdag 25 oktober
Lezing of congres

VOORDRACHT IN RAVELS OP 25 OKTOBER 2018
PREVENTIEMAATREGELEN TEGEN WONINGINBRAKEN
Wij organiseren een voordracht diefstalpreventieadvies in aanloop naar de nationale actiedag 1 dag niet. Onze diefstalpreventieadviseurs presenteren je op donderdag 25 oktober 2018 om 19u30 de preventiemaatregelen die je kan nemen tegen woninginbraken.
• Hoe kan je je organiseren tegen woninginbraken?
• Welke fysieke en elektronische maatregelen werken preventief tegen woninginbraken?
We kijken alvast uit naar je komst. Deelname is gratis, inschrijving met vermelding van aantal deelnemers is nodig, bij voorkeur met mail naar wijkravels@pzkeno.be Alternatief kan het ook telefonisch op nummer 014/40 40 50.
Inschrijving: wijkravels@pzkeno.be
Adres: Gemeenschapscentrum De Wouwer, Kloosterstraat 4, 2380 Ravels
Datum: donderdag 25 oktober 2018
Uur: 19u30
Organisatie: in handen van de PZ Kempen N-O

Doe mee aan de actie «1 dag niet» op 26 oktober 2018

Om inbraken te bestrijden, werken de FOD Binnenlandse Zaken, de federale politie, de provincies, de politiezones en de gemeenten, samen met de burgers, verenigingen en private partners om de vijfde nationale actiedag inzake de strijd tegen inbraken te organiseren. Deze dag vindt plaats op 26 oktober 2018.
Het doel van deze actie is om je te doen nadenken over de maatregelen die je kan nemen om van je woning, straat of buurt een veilige plek te maken. Vaak hechten we immers pas belang aan de beveiliging van onze woning wanneer we het slachtoffer zijn geweest van een inbraak. Wij stellen echter vast dat er in België meer dan 6 inbraken per uur worden geregistreerd!
Preventie
Weet je niet waar te beginnen? Doe een beroep op een diefstalpreventieadviseur van onze politiezone. Hij komt gratis naar je toe om de zwakke punten inzake de beveiliging van je woning te analyseren en doet aanbevelingen om de risico's te verminderen. Niets is verplicht, je beslist zelf welke preventiemaatregelen je al dan niet wenst toe te passen. De adviezen van de diefstalpreventieadviseur zijn bovendien neutraal, objectief en volledig gratis. Aarzel dus niet langer!
Interesse? Wacht niet langer en maak een afspraak met je diefstalpreventieadviseur. De inwoners van Ravels kunnen een afspraak maken met een diefstalpreventieadviseur via het wijkkantoor in Ravels op het nummer 014/40 40 50.
Op de website www.1dagniet.be vind je talrijke preventietips via verschillende dragers, zoals affiches, folders, postkaarten, video's en zelfs een app waarmee je de zwakke plekken van je woning op het vlak van de veiligheid kan analyseren en je waardevolle voorwerpen kan registreren.

1 dag niet
Ook jij kan optreden tegen inbraken. Doe dus mee aan de actiedag "1 dag niet" op vrijdag 26 oktober en geef inbrekers geen enkele kans!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer?
donderdag 25 oktober 2018 van 19:30 tot 21:30
Prijs
Gratis
Organisatie
Politie Kempen N-O
Contact
wijkravels@pzkeno.be
https://www.1dagniet.be/voordracht-diefstalprevent...
Google maps