MOOOV op locatie - Honeyland

dinsdag 18 augustus 2020 om 20.00 uur

Wegens het stijgende aantal Covid-19-besmettingen werd besloten deze activiteit af te gelasten.

Film

Ciné “Boshuis” wordt de Ravelse versie van Mooov op locatie. Genieten van een toegankelijke en gratis openluchtvoorstelling in de schaduw van de Ravelse gewestbossen. Vlei je neer in je eigen, comfortabele kampeerstoel of op een van onze klapstoeltjes. Tip! Breng een warme trui of dekentje mee. Geniet dan samen met ons van Honeyland.

In een afgelegen gebied van Noord-Macedonië zorgt de imkervrouw Hatidze voor haar stokoude en blinde moeder. Het geduld dat ze zich bij het telen van wilde bijenhoning meester maakte, heeft ze uit oude tradities. Zonder imkerpak beklimt ze steile bergflanken om de bijenkolonies met adequate aanpak op te speuren en er honing te cultiveren. Haar gouden regel past ze met liefde toe: ze neemt slechts de helft van de honing en laat steeds de andere helft voor de bijen. Op die manier heeft ze net voldoende afzet op het marktje op zo’n vier uur loopafstand, om in hun levensonderhoud te voorzien.

Op een dag arriveert een rumoerige familie met een oude woonwagen, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidzes getrouwe leven. De zeer arme Turkse familie settelt zich naast hun huis en ziet onmiddellijk ook de opportuniteit om van de honingwinst te leven. Helaas is dat geen goede zaak voor de bijen. ‘Honeyland’ toont het broze evenwicht tussen mens en natuur in een visueel verbluffende, poëtische documentaire met als resultaat: een honingzoete indruk van bedreigde tradities.

Honeyland stelt hedendaagse fundamentele vragen: hoe gaan wij om met de natuur en hoe kunnen wij toelaten dat winstbejag de wereld schaadt? Een kritische blik op ons kapitalistische systeem. 

Credits: Tamara Kotevska & Ljubomir Stefanov (regie), Noord-Macedonië (land), Turks, Macedonisch, Servo-Kroatisch (talen)

UiTPAS kempen

Praktisch

  • Locatie: Boshuis Ravels
  • Organisator: De Wouwer i.s.m. Natuurpunt
  • Meer info: www.mooov.be

Honeyland 

 

 

         

   

 

 

 

Bekendmaking Jachtweg 27, 2380 Ravels