Kris De Bruyne Trio - Zijn mooiste liefdesliedjes

zaterdag 7 april 2018 om 20.00 uur

Muziek

Kris De Bruyne, Gijs Hollebosch en Yves Meersschaert zochten uit de 280 songs van Kris naar zijn vergeten liefdesliedjes. Die liedjes waarnaar de fans na afloop van concerten bleven vragen. Deze verloren’schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte en inschatte.  Naast vergeten parels brengt het trio ook enkele hits.

Gijs, Yves & Kris toveren een magische sound te voorschijn die je nog nooit hebt gehoord.  Ze wisselen met elkaar muzikale poëzie, oor voor detail en kracht uit, met als prachtig resultaat Zijn mooiste liefdesliedjes: liefde en blues, amore e dolore.

Kris De Bruyne werd met zijn Nederlandstalige oeuvre in het begin tot de kleinkunstbeweging gerekend. Toen hij vrij snel op de elektrische gitaar overschakelde, verwierf hij ook aanzien als rockartiest. Hij wordt vaak omschreven als de basislegger en van de beste rockers van de Nederlandstalige rock. Hits zijn onder meer Amsterdam, Vilvoorde City, Lydia d'Ile Dieu, Het Varken van de Hoge Venen, Waar ik voor Leef, Lieve Jacoba, Ballerina's, De Peulschil en De onverbiddelijke zoener.

Gijs Hollebosch ruilde op zijn zestiende zijn viool voor een elektrische gitaar. Vervolgens viel hij voor een verscheiden arsenaal akoestische snaarinstrumenten. Van daaruit specialiseerde hij zich in verschillende muziekgenres waar hij zijn meesterschap in bluegrass, folk en blues etaleerde en veel gevraagde podium- & studiomuzikant werd. Gijs werkte zowel op het podium als in studio-opnames met Olla Vogala, Neeka, Les Guitares Magiques …

Yves Meersschaert is een uitermate begaafde multi-instrumentalist. Hij speelt piano vanaf zijn zevende en excelleert op de toetsen. In 1999 bracht hij zijn eerste soloalbum Mon Paradis uit. Yves is een veel gevraagde arrangeur van koper- en strijkersmuziek. Hij is componist/dirigent en in zijn eigen opnamestudio een ingenieuze producer voor Kris en vele andere beroemde collega’s. Yves leidt en schrijft voor zijn eigen band Le Grand Bateau en is al vele jaren de huiscomponist van Ultima Thule.

Met: Kris De Bruyne (akoestische & elektrische gitaar, zang, mondharmonica, piano & snare), Gijs Hollebosch (lapsteel, mandoline, resonatorgitaar, elektrische & akoestische gitaar, dobro & slide/bottleneck, banjo & backing vocals), Yves Meersschaert (piano, hammond, keys & bass).

Tickets: normaal: € 20,00 |  +65/groepen: € 18,00 | abonnee: € 17,00 | student/-20: € 10,00

Praktisch:

  • Deze voorstelling komt in aanmerking voor jouw abonnement
  • Locatie: De Wouwer 
  • Organisator: De Wouwer
  • Meer info: www.krisdebruyne.be
  • © Aaron Lapeirre

 

 

 

Bekendmaking Kloosterstraat 4, 2380 Ravels